Egy jó tipp húshagyó napokra.
Forrás: YouTube
Hallott már a halloumiról? A ciprusról származó sajt mostanság nagy divatba jött, egyre többen keresik a polcokon. De hogy mi is ez pontosan?
Ez egy félig kemény, nem édesített, sült sajt, amely készülhet juh-, tehén- és kecsketej variációkból. Különböző receptek állnak rendelkezésre a termékhez, a különböző falvakban más és más módon készítik el. Mivel a halloumi magasabb olvadásponttal rendelkezik, mint számos sajtfajta, nagyszerű a grillezéshez vagy a serpenyőben való pirításhoz, mivel a széleit barnára sütheti, anélkül, hogy túlságosan megpirulna.
A csemegét általánosan a görög és ciprusi ételekben használják, de egyre inkább terjed hazánkban is. A hagyományos ciprusi halloumi nem pasztőrözött tejből készül, és hosszabb ideig sütik, ami erősebb és sózottabb ízt ad. Bár a terméket eredetileg tehéntejjel készítették, manapság költséget takarítanak meg és megkönnyítik a termelést.