Aktuális

De mégis mi az a halloumi?!

Bors

Létrehozva: 2018.03.26.

Egy jó tipp húshagyó napokra.

Forrás: YouTube

Hallott már a halloumiról? A ciprusról származó sajt mostanság nagy divatba jött, egyre többen keresik a polcokon. De hogy mi is ez pontosan?

Ez egy félig kemény, nem édesített, sült sajt, amely készülhet juh-, tehén- és kecsketej variációkból. Különböző receptek állnak rendelkezésre a termékhez, a különböző falvakban más és más módon készítik el. Mivel a halloumi magasabb olvadásponttal rendelkezik, mint számos sajtfajta, nagyszerű a grillezéshez vagy a serpenyőben való pirításhoz, mivel a széleit barnára sütheti, anélkül, hogy túlságosan megpirulna.

A csemegét általánosan a görög és ciprusi ételekben használják, de egyre inkább terjed hazánkban is. A hagyományos ciprusi halloumi nem pasztőrözött tejből készül, és hosszabb ideig sütik, ami erősebb és sózottabb ízt ad. Bár a terméket eredetileg tehéntejjel készítették, manapság költséget takarítanak meg és megkönnyítik a termelést.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek