Aktuális

Durva: ételmérgezést kaphat, ha megmossa a nyers csirkét

Bors

Létrehozva: 2018.03.28.

Sokan darabolás és főzés előtt megmossák a nyers csirkét a csap alatt, mivel azt gondolják, hogy ezzel eltávolíthatják róla a ráragadt koszt és kórokozókat. Azonban ezzel többet árthatunk, mint használnánk.

Mosás közben a víz átfröccsenhet a húsról más, nyersen fogyasztható ételekre, így akár a szalmonella baktériumok is átkerülnek a csirkéről a mosogató több pontjára, köztük más élelmiszerekre is. A baktériumokkal teli vízcseppek akár több méterre is elfröccsenhetnek a mosogatótól, amit általában észre sem veszünk.

A rossz szokás miatt ételmérgezést is kaphatunk, aminek tünete hányás, hasmenés, láz és hidegrázás. Ahhoz, hogy a betegségeket elkerüljük nem kell megmosnunk a húst, mivel az alapos átsütés elpusztítja a baktériumokat.

Arra azonban figyeljünk, hogy a kést, és egyéb konyhai eszközöket, amelyek szintén érintkeztek a nyers csirkével, más ételhez ne használjuk, főzés után pedig alaposan mossuk el azokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek