Aktuális

Fantasztikus homokszobor: Pest megyében öltött alakot Jézus - fotók

Bors

Létrehozva: 2018.03.31.

Újabb elképesztő precizitással kidolgozott homokból készült remekművel állt elő Monostori Ferenc. A világhírű homokszobrász ezúttal egy csaknem három méter magas, keresztre feszített Jézus szobrot kreált a Tinnyei Teniszklubban.

A szobor húsvét hétvégén már megtekinthető a Pest megyei településen. A kereszténység alapítóját az elefántfejű hindu Isten Ganésa, egy Buddha-portré és egy Allah szimbólum követi majd, ezzel is felhívva a figyelmet a vallások közti megbékélés fontosságára. A 100 köbméter homokból készülő, négyzet alakban egymás felé forduló alkotások a tervek szerint április huszadikára lesznek készen.

– A világon nagyjából 400-500 homokszobrász lehet. Bár külföldön több helyen is komoly hagyománya van, itthon még nem igazán ismert. Az álmom, hogy jövőre itthon is rendezhessünk egy homokszobor-fesztivált – tervezgetett a művész, aki korábban egy csecsemőtestű Konfuciuszt, Petőfit, Kossuthot, illetve Szent Istvánt is épített már.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Monostori tavaly júniusban egy meghívásos dán rendezvényen a szakma 43 legjobbjával együtt alkotta meg a világ legnagyobb homokszobor-csoportját. A 150 méter hosszú, hét méter magas egybefüggő falon Ferenc csapata egy 18 méteres halkompozíciót faragott meg.

Decemberben pedig arról írtunk, hogy Ferenc pápa valósághű homokportréján dolgozik a dél-olaszországi Salernóban. A homokcsoda annyira jól sikerült, hogy a Vatikánban is híre ment a magyar alkotásnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek