Aktuális

Délkeleten napsütés, északnyugaton zivatar várható

Bors

Létrehozva: 2018.04.26.

Forrás: Bors

Csütörtökön északnyugat felől hidegfront éri el térségünket. Északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, ezzel szemben az ország délkeleti felén még több-kevesebb időre kisüt a nap.

A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár mm eső, a déli és keleti tájakon záporok, helyenként zivatarok jelezhetik érkezését. Többfelé feltámad viszont az északira, északnyugatira forduló szél - áll az időkép.hu előrejelzésében.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt

Hozzávetőlegesen a Miskolc-Nagykanizsa vonaltól északnyugatra csupán 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, máshol még 20-26 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntekre a front elvonul, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-24 fokra készülhetünk.

Hétvége: felmelegedés, záporok, zivatarok

Hétvégén déli-délkeleti áramlással melegebb levegő érkezik fölénk, a csúcshőmérséklet újra többfelé eléri, illetve kevéssel meg is haladja majd a 25 fokot. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, többször megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek