<p>Két hét alatt belefogyhatunk a tavaszi nadrágunkba, ha sonkára alapozzuk a diétánkat. A sovány csirke vagy pulykasonka zöldségekkel variálva pénztárcakímélő, de könnyen el is készíthető.</p> <p></p>
Forrás: pixabay
A reggeli máris indulhat egy kisebb adag nyers salátával, benne egy szelet sonkával, amit apróra vágunk. Délig érdemes bő egy liter vizet meginni, és mellé egy almát, de akár egy zöldpaprikát elrágcsálni.
Az ebéd lehet kiadósabb, egy csésze meleg zöldségleves, utána pedig sonkába tekert halfalatkák. Avagy sonkába tekert párolt zöldség, ki melyiket szereti. Ha a másodikból csupán zóna adagot készítünk, akkor a kalóriát sem kell számolni – állítja Lajtai Kata dietetikus. Mindezek után igyunk egy csésze meleg teát.
Majd délután is igyunk meg másfél liter vizet, ha pedig nem bírjuk ki vacsoráig, együnk egy újabb adag salátát, amilyet reggelire is. A vacsora pedig lehet lágytojás, két szelet sonkával. A dietetikus szerint jobb kerülni a pékárút ilyenkor már.
A következő napokban jöhetnek a főzelékek is, amiket természetesen keményítővel készítsünk, ezekhez se feledjük a sonkát. A lényeg, hogy napi 5 szeletnél ne legyen több. A vacsorát pedig túróval, joghurttal, tofuval, esetleg zabkásával vagy bébispenóttal is kiegészíthetjük. Ugyan a spárga szezonja kicsit később indul, de nagyon ízletes, ha sonkával együtt fogyasztjuk. Lehet ebbe is tekerni a már elkészült spárgából, és akár így egyben kisütni. Sőt, sonkával és sajttal feltuningolva még levest is készíthetünk, akár vacsorára is.