Aktuális

Kiskorú fiára próbálta rákenni a gyilkosságot az apa

Bors

Létrehozva: 2018.04.18.

A rendőrség eleinte nem kételkedett a fiú állításában, aki később gyanús ellentmondásokba keveredett és megtört a nyomozók előtt.

Forrás: SWNS

Matthew Moseley arra kényszerítette 14 éves fiát, hogy vállalja magára szomszédjuk meggyilkolását, hiszen Angliában kiskorúakat nem ítél el a bíróság. Thomas Moseley szó nékül eleget tett apja kérésének és azt vallotta a rendőrségnek, ő húzta meg a ravaszt a félautomata shotgunon.

Mint később kiderült, az apa, Matthew Moseley gyilkolta meg a 32 éves Lee Holtot, aki azért ment a házukhoz, hogy rendezzen egy, már régóta tartó vitát a tinédzser fiaik közt. A két fiatal közt már 2016 óta tart a viszály, melynek a közösségi oldalakon is látható nyomai vannak. Egyszer még nyilvános verekedésre is kihívták egymást, de a konfliktus eredetéről egyelőre nem tudni semmit – írja a Mirror.

Father 'tried to get his own teenage son to take the blame for murder'

A dad handed his 14-year-son a shotgun after he murdered a man on the doorstep of their family home and told him: "Tell them you done it because you can't get done for it," a court heard. The jury was told 50-year-old Matthew Moseley "sought to manipulate" his son Thomas into saying he pulled the trigger.

Matthew Moseley az ajtónyitás után gondolkodás nélkül mellkason lőtte az ott várakozó Holtot, aki azonnal életét vesztette. Ezután odament fiához és arra kérte, fogja meg a fegyvert, majd vallja azt a rendőrségnek, hogy ő húzta meg a ravaszt, mert kiskorúakra nem szabnak ki komoly büntetést még egy gyilkosságért sem.

– Thomas Moseley nagyon szereti és tiszteli édesapját ezért is vállalhatta magára a bűncselekményt. Apja azonban csúnyán kihasználta ezt a bizalmat és manipulálta fiát, hogy megúszhassa a büntetést – árulta el Robert O’Sullivan ügyvéd.

A rendőrség eleinte nem kételkedett a fiú állításában, aki később gyanús ellentmondásokba keveredett vallomása közben. Végül megtört és bevallotta az igazat: apja ölte meg szomszédjukat.

Az 50 éves apukát gyilkoság alapos gyanújával letartóztatták, vallomást ugyan nem tett, de a börtönből rengeteg hívást indított, melyeket a szabályoknak megfelelően rögzítenek. Egy beszélgetés során azt mondta: Még csak nem is céloztam. Felvettem azt a rohadt fegyvert és egyszerűen lelőttem.

A férfi tárgyalása három hét múlva folytatódik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek