Forrás: CNN/videó
Új divat hódít a vendéglátás világában, aranylázban égnek az éttermek. Nem olyan régen egy ausztrál étterem tulajdonosa rukkolt elő az aranyzsömléből készült hamburgerrel, most pedig a 24 karátos, aranyozott csirkeszárnyat találta fel egy New-York-i szakács.
A csirkeszárnyakat először sós vízben pácolják és 12 órán keresztül ott is hagyják. Ezek után egy házilag készített fűszerkeverékkel dörzsölik be a húst, – melynek összetevőit természetesen megtartották maguknak, – majd forró olajban kisütik és nagyon apróra zúzott, lágy aranyporba forgatják. Meglepő módon a luxusétel nem kerül vagyonokban 10 darab 24 karátos aranyozott csirkeszárnyat szárnyat mindössze 12 ezer forintnak megfelelő dollárért árulnak.
Most, hogy tudjuk hogyan készül, már csak egy kérdés merül fel: miért?
– Szerettünk volna valami igazán rendkívülit készíteni, olyat, ami túl megy minden határon, és amit soha senki nem csinált azelőtt, ami semmihez sem hasonlítható – mondta Brian Mazza az étterem tulajdonosa a CNN-nek.