Aktuális

Aranycsirkeszárny az új trend az éttermekben

Bors

Létrehozva: 2018.05.18.

Forrás: CNN/videó

Új divat hódít a vendéglátás világában, aranylázban égnek az éttermek. Nem olyan régen egy ausztrál étterem tulajdonosa rukkolt elő az aranyzsömléből készült hamburgerrel, most pedig a 24 karátos, aranyozott csirkeszárnyat találta fel egy New-York-i szakács.

A csirkeszárnyakat először sós vízben pácolják és 12 órán keresztül ott is hagyják. Ezek után egy házilag készített fűszerkeverékkel dörzsölik be a húst, – melynek összetevőit természetesen megtartották maguknak, – majd forró olajban kisütik és nagyon apróra zúzott, lágy aranyporba forgatják. Meglepő módon a luxusétel nem kerül vagyonokban 10 darab 24 karátos aranyozott csirkeszárnyat szárnyat mindössze 12 ezer forintnak megfelelő dollárért árulnak.

Most, hogy tudjuk hogyan készül, már csak egy kérdés merül fel: miért?

– Szerettünk volna valami igazán rendkívülit készíteni, olyat, ami túl megy minden határon, és amit soha senki nem csinált azelőtt, ami semmihez sem hasonlítható – mondta Brian Mazza az étterem tulajdonosa a CNN-nek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek