Aktuális

Késely Ajna: Engem az anyukám inspirál

K. D.

Létrehozva: 2018.05.04.

<p>Az ifjúsági világbajnok úszó vallja: a hétköznapi embe­rek is megküzdenek a saját olimpiájukon. Meglehetősen bölcs kijelentés ez egy alig 16 éves lánytól, valószínűleg ezért is jelölték az Inspiráló Nők-díjra.</p>

A leginspirálóbb fiatal sportoló díjra jelölték a mindössze 16 éves úszótehet­sé­get, Késely Ajnát, aki 14 évesen már rajthoz állt a riói olim­pián, ahol a 4×200 mé­te­res gyorsváltó tagjaként ha­to­dik helyen zárt. Fiatal kora el­lenére már tízszeres ifjúsági Európa-bajnoknak és egysze­res v­ilágbajnoknak mondhat­ja magát. 

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen rangos eseményen a jelöltek között szerepelhetek. Jó érzés, hogy a teljesítményemmel motiválok másokat. Érthetően a híres, sikeres személyek válnak példaképpé, de én úgy gondolom, a hétköznapi emberek is megküzdenek a saját olimpiájukon, csak az nem kerül rivaldafénybe – mondta a Borsnak Késely, aki azt is elárulta, őt ki inspirálja. – Anyukám a példaképem. Októberben le szeretné futni a maratont életében először, er­re készül gőzerővel. Érdekes, de rám is októberben vár majd egy nagy verseny, az ifjúsá­gi olim­pia, úgyhogy most együtt küzdünk a céljainkért. Az úszásban pe­dig egyértelműen Egerszegi Krisztina a példaképem.

Ajna minden reggel három­negyed ötkor kel, hogy siessen a fél hatos edzésre. A kétórás tré­ning után az iskola felé veszi az irányt, délután pedig ismét az uszoda várja.

– Fárasztó, de imádom ezt csinálni. Kikapcsol az úszás, főleg akkor, ha az iskolában két-három dolgozatot is íratnak velem. A medencében vezetem le a feszültséget. Nemrég kaptam egy hét pihenőt. Négy-öt nap után már annyira unatkoztam, hogy vártam, mikor lesz újra edzés – mosolygott a 16 éves úszó.

Kihívás akad bőven Ajna számára, ugyanis augusztusban felnőtt Eb, októberben ifjúsági olimpia. Két év múlva pedig az érettségin és a tokiói ötkarikás játékokon is helyt kell állnia. 

– A szüleim azt tanították, hogy két lábon kell állni. A tanulást sem hanyagolom el, sportpszichológusként képzelem el 

a jövőmet. De előbb legyek túl az érettségin! Amikor a gimibe felvételiztem, akkor is olimpia volt, és bejutottam, remélem, hogy Tokió is szerencsét hoz, és jó eredménnyel zárom az érettségit, és persze az olimpiát is – mondta a csinos fiatal lány, aki több más Inspiráló Nő­vel részt vesz május 10-én a femcafe.hu rendezvényén a Várkert Bazárban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek