Aktuális

Így ússza meg: könnyű nyári ebéd a családnak

Bors

Létrehozva: 2018.06.24.

Az egész heti pörgés után jó érzés saját készítésű ételekkel kényeztetni a családot, de még jobb, ha mindez kevés idő- és energiaráfordítással megoldható. Ehhez ajánlok ma recepteket.

Leves: Hideg marcipános meggyleves

Elkészítési idő: 40 perc * Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag)

1 kg meggy kimagozva * 8 dl víz * 50 g marcipán * 1 kk őrölt szegfűszeg * 1 kk őrölt fahéj * 1/2 citrom leve és reszelt héja * 6 mentalevél * 1 tk vaníliakivonat, 1 csipet só * 1 kk keményítő * 2 ek mandulaliszt

Elkészítés: A kimagozott meggyet egy lábosban tegyük fel főni a vízben a reszelt marcipánnal,  a vaníliakivonattal, a fűszerekkel, a citromhéjjal és a citrom levével együtt. 

Amikor megfőtt, vegyük ki a meggyszemek egyharmadát, és tegyük félre a tálaláshoz. 

Ezután botmixerrel pürésítsük a levest, adjuk hozzá a kevés vízzel simára kevert mandulalisztet és keményítőt, majd tegyük vissza a tűzre, és újra forraljuk fel, hogy besűrűsödjön. 

Ha elkészült, tegyük vissza az egész meggyszemeket, keverjük hozzá az apróra vágott mentát, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

Főétel: Zöldséges csirkenyárs sáfrányos rizzsel

Elkészítési idő:  45 perc * Nehézség: 2 

Hozzávalók (4 adag)

500 g csirkemellfilé * 1-1 cukkini (sárga és zöld) * 1 piros kaliforniai paprika * 2 lilahagyma * 1 tk só

Elkészítés: A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit karikákra, a paprikát szintén kockára, a lilahagymát negyedekbe vágjuk. Az előkészített alapanyagokat váltakozó sorrendben a nyársra húzzuk. A kész nyársakat grillsóval meghintjük, és állandóan forgatva, parázs fölött vagy forró grillserpenyőben megsütjük.

Sáfrányos rizs

Hozzávalók

1 tk sáfrány * 250 g rizs * 1 citrom leve * 50 g vaj * 1 kk só * 7 dl csirkealaplé

Elkészítés: A vajon enyhén megpirít­juk a rizst. Megsózzuk, felöntjük az alaplével, beletesszük a sáfrányt és a citromlevet, majd lefedve puhára főzzük.

Tipp: Vegetáriánusoknak gazdagíthatjuk egy kis gombával, így önálló fogás lehet.

Desszert: Rebarbarás süti pisztáciával

Elkészítési idő: 40 perc * Nehézség: 2 

Hozzávalók (12 adag)

200 g liszt * 150 g cukor * 100 g mandulaliszt * 1 csomag sütőpor * 4 egész tojás * 8 evőkanál olívaolaj * 10 evőkanál tej * 250 g rebarbara (megmosva, leszárítva) * 50 g darált pisztácia a tetejére

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. A feldarabolt rebarbarát a tetejére szórjuk, és darált pisztáciával meghintjük. 3 percig előmelegített sütőben 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek