Egy csokor virág élettel tölti meg és barátságossá varázsolja otthonunkat. Egy stílusos váza pedig kiemeli a szépségét.
A tökéletes csokor titka
Ha a váza szája túl széles, rácsszerűen ragasszunk keresztbe rajta celluxot, ennek lyukaiba könnyen bele tudjuk állítani a virágszárakat, a ragasztószalag nem engedi szétdőlni őket!
Először a nagyobb virágokat rendezzük el a vázában, utána a kisebbeket, majd a zöldeket és végül – az üresen maradt lyukakba – további kisebb, helykitöltő virágokat, ágakat. A zöldeket ne spóroljuk meg, kiemelik a virágok szépségét, színét, és textúrát adnak a csokornak!
Kombináljuk a különböző jellegű, karakterű növényeket egy-egy csokron belül! Tömött, kerek fejű virágok mellé tegyünk például légies aszparáguszt!
Lakás és Kert Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Így marad friss
Számos praktika létezik a vágott virág frissen tartására.
Mielőtt vázába tesszük a virágot, távolítsuk el azokat a leveleket, amelyek a vízbe érnének, mert a rothadó levelek bomlasztják a vizet! A virágok szárát éles késsel vágjuk vissza, a vastagabbakét kicsit ferdén, hogy minél nagyobb felületen tudják felvenni a vizet! Az orgona és más fás növények szárát roncsoljuk szét egy kissé, így könnyebben tudják felvenni a nedvességet. A vázában naponta cseréljük a vizet. A vízbe tett cukor tápanyagot jelent a virágok számára, míg az ecet véd a káros mikroorganizmusoktól.
LK Tipp
Nagyobb virágboltokban vásárolhatunk kis tasakokban kapható speciális port, amely a vízbe keverve meghosszabbítja a virágok élettartamát.
További érdekes cikkért keresse a Lakás és Kert magazint!