Aktuális

Oké, ez tényleg a világ legmenőbb gyümölcskosara - videó

Bors

Létrehozva: 2018.06.28.

Nyáron nincs is jobb, mint egy szelet jól behűtött görögdinnye. Mint arról korábban írtunk, az idei magyar termés igen jó, szóval nem kell aggódni, lesz bőven! Na jó, de mi az, ami még a görögdinnyénél is jobb? Görögdinnye egy nagy halom egyéb gyümölccsel.

Sandia loca, azaz őrült görögdinnye annak a különleges gyümölcssalátának a neve, amit eredetileg Mexikóban kezdtek el kínálni street-foodként, de ma már ugyanolyan elterjedt az Egyesült Államok mexikói közösségeiben is - így Los Angelesben vagy San Diegóban is tucatnyi helyen árulják - de még Chicagoban is akad, aki ezzel a különlegességgel kedveskedik a betérőknek.

A sandia loca nem épp tradicionális étel - írja a Tastecooking oldala - ugyanakkor annál népszerűbb, köszönhetően gazdag gyümölcsösségének, valamint a szószok és fűszerek miatti édes-sós-savanyú ízorgiának. Lényeg a lényeg: érdemes akár otthon is elkészíteni egy-egy összejövetelre. Nem is olyan nehéz! 

Felezzünk meg egy görögdinnyét, vájjuk ki a tartalmát, majd felszeletelve halmozzuk vissza a dinnyehéj-tálkába mangóval, uborkával, ananásszal, eperrel és más finomságokkal! Az igazi őrült dinnyét chamoy salsa szósszal nyakon öntve kínálják - ami egy tipikus mexikói, fűszeres, gyümölcsalapú szósz, ugyanakkor nyugalom, itthon is kapható!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek