Az országban elsőként sajátította el látássérültként a szakács szakma fortélyait Kurucsai Szabolcs. A kisteleki fiatalember a Délmagyarország című napilap segítségével talált magának gyakorlati helyet: a szegedi Art Hotel örömmel vállalta Szabolcs képzését.
– Elérzékenyültem, amikor a gyakorlati vizsgám után azt mondták, hogy nagyon jó lett. Egy ételsort kellett elkészítenem: bevert tojást Hadik-módra, parajos harcsafilét, petrezselymes burgonyával és meggyes rétest. Ahogy az elméleti vizsgákra, erre is ötöst kaptam – büszkélkedett a bizonyítványával.
Szabolcs egyébiránt tavaly döntötte el, hogy cipész és masszőr szakmája mellé kitanulja a szakácskodást is. Gyakorlati képzése 384 óra volt. Tanítását Goda Gábor séf vállalta magára, aki szintén rengeteget tanult a vak fiatalembertől, hiszen mindent máshogy kellett oktatnia, mint egy átlagos szakácsdiáknak.
Szabi jelenleg főzőműsorokat hallgat, szakácskönyvet ír, és szeretne minél több közös főzős programot szervezni a sorstársaival. Azt is tervezi, hogy a közeljövőben megcsinál egy baristaképzést.