Forrás: Pexels
Bőrünk védelme érdekében nem csak fényvédő szerekkel kell védekezni az UV-sugarak ellen. Erre jók a narancssárga, piros, sötétzöld zöldségek és gyümölcsök is. Például a sárgarépa, a kaliforniai paprika, a paradicsom, a sütőtök, a sárgabarack, a dinnye, illetve a sóska, a spenót és a brokkoli tovább fokozzák a bőr védekezőképességét. Együnk ezekből minél többet, mert a bétakarotin- tartalmuk miatt ezek a növények segíti a nap UV-sugarainak kiszűrését.
Ez az anyag az antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a napozás közben nagyobb mértékben képződő szabadgyökök semlegesítéséhez. A bőr regenerációját támogathatják az A-, C- és E-vitamin-tartalmú élelmiszerek is. Az A-vitamin a hámréteg gyógyulásához, míg a C-vitamin a bőr rugalmasságához járul hozzá. Nyáron a folyadékbevitelt is érdemes fokozni az izzadás során elvesztett ásványi anyagok pótlása érdekében.