Aktuális

Zöldségek védenek az UV ellen

Bors

Létrehozva: 2018.07.12.

Forrás: Pexels

Bőrünk védelme érdekében nem csak fényvédő szerekkel kell védekezni az UV-sugarak ellen. Erre jók a narancssárga, piros, sötétzöld zöldségek és gyümölcsök is. Például a sárgarépa, a kaliforniai paprika, a paradicsom, a sütőtök, a sárgabarack, a dinnye, illetve a sóska, a spenót és a brokkoli tovább fo­kozzák a bőr védekezőképességét. Együnk ezekből minél többet, mert a bétakarotin- tartalmuk miatt ezek a növények segíti a nap UV-sugarai­nak kiszűrését.

Ez az anyag az antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a napozás közben nagyobb mértékben képződő szabadgyökök semlegesítéséhez. A bőr regenerációját támogathatják az A-, C- és E-vitamin-tartalmú élelmiszerek is. Az A-vitamin a hámréteg gyógyulásához, míg a C-vitamin a bőr rugalmasságához járul hozzá. Nyáron a folyadékbevitelt is érdemes fokozni az izzadás során el­vesztett ásványi anyagok pótlása érdekében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek