Menza kapcsán eddig sajnos gyakran botrányokról számolhatott be a sajtó. Nos, végre van jó hír is: nyolcezer miskolci gyermek étkezési körülményei javulnak! Új, korszerű főzőkonyhát adtak át a borsodi megyeszékhelyen.
A GasztVitál Csoport tavaly vette át a miskolci közétkeztetést, azt vállalva, hogy tíz év alatt 85 millió forintos beruházást hajt végre. Ehhez képest alig másfél év alatt 370 millió forintot költöttek fejlesztésre. A legnagyobb beruházás ez, a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium területén átadott modern főzőkonyha, ami az induláskor napi 8 ezer diákot képes ellátni.
A cég egyébként Miskolcon összesen napi 15 ezer adag ebédet főz, s a bizonyítvány nincs messze a kitűnőtől: átlaga 4,74, azaz kitűnő. Ez az osztályzat a mennyiség, a minőség, a választék, a szállítás, és a higiénia figyelembe vételével alakult ki.
A borsodi megyeszékhely 101 tálalókonyhája minden korosztályt kiszolgál: a legfiatalabb ellátott 8 hónapos, míg a legidősebb 102 éves.