Forrás: Knap Zoltán
Nyáron szinte nincs olyan nap, hogy ne kívánnánk meg a finom fagylaltokat, jégkrémet vagy jégkását, amivel nincs is semmi baj addig, amíg mértékkel fogyasztjuk.
Ezek a termékek valóban tartalmaznak valamennyi gyümölcsöt vagy annak a levét, de még így is rengeteg pluszcukrot tesznek hozzá, így nem tartozik az egészséges nassolnivalók közé, még akkor sem, ha egyébként zsírtartalmuk nincs. Sok helyen már találkozunk cukor- és gluténmentes fajtákkal is, de ezekből hajlamosabbak vagyunk többet enni, mert tudjuk, hogy valamennyivel egészségesebbek.
A szakértők szerint még mindig a mértékletességen van a hangsúly, de ha választani kellene, akkor a fagylalt mellett tennék le a voksukat, feltéve, ha van benne gyümölcs. A jégkrémek rengeteg cukrot és egyéb hozzáadott anyagot tartalmaznak, de a jégkása sem jobb, mivel a jéghez cukros szirupot adnak.
A legegészségesebb nyalánkságok azok, amelyeket mi magunk készítünk el. Darál, vagy egész gyümölcsöt keverjünk el tejjel vagy vízzel és azt tegyük be a mélyhűtőbe, így ez hozzáadott cukrot és más adalékanyagot biztosan nem fog tartalmazni.