Aktuális

Felfoghatatlan: nyolc hónap alatt két gyermekük halt meg ugyanabban a genetikai betegségben, és van egy harmadik is

Címkék
halál

Bors

Létrehozva: 2018.08.19.

Ritka, felfedező orvosa által 1963-ban körülírt betegség, a Sanfilippo-szindróma vitt el két kisgyermeket, két testvért nyolc hónapon belül.

Hogy milyen érzések tölthetik el a 37 éves amerikai írónőt, Stefanie Boyce-t? Elképzelni sem tudjuk.

Előbb tavaly november 13-án hunyt  el tizenegyéves fia, Jayden, augusztus hatodikán pedig követte őt nagyobbik, kilenc esztendős húga, Brooklyn. A kislány ugyanattól az örökölt genetikai betegségtől, a Sanfilippo-szindrómától szenvedett, mint testvére. A betegség a mukopoliszacharidózis egyik alfaja, nehezen diagnosztizálható. A gyerekeknél szellemi problémák alakulnak ki, lassan elveszítik korábban megszerzett tudásukat is, ha már tudtak járni és beszélni, akkor ezek a képességek visszafejlődnek. Előbb járni, beszélni, végül enni is képtelenek. 

Mum's agonising wish her daughter's death would be 'as beautiful' as her son's

A mum who has lost two children in under a year has revealed her heartbreaking fear that her little girl's death 'wouldn't be as beautiful' as her big brother's. Stefanie Boyce looked on with "profound honour" as her beautiful nine-year-old daughter, Brooklyn, took her final breath last week after battling a rare condition.

Jayden az édesanyja és édesapja között feküdt, szülei között hunyta le végleg a szemét. A Sanfilippo-szindróma gyermekeket veszélyeztet, hetvenezer közül egy életet követel, és általában már húszéves koruk előtt ragadja el őket a halál.  

"Miféle szülő lehet az, akinek az jár a fejében, hogy 'remélem, a kislányom halála ugyanolyan szép lesz, mint a fiamé'" - mondta az anya, aki mindkét esetben tehetetlenül nézte végig gyermeke elmúlását.

Posted by Stefanie Boyce on Friday, March 25, 2016

"Sokáig attól rettegtem, hogy B (Brooklyn) hirtelen fog meghalni, hogy reggel úgy találom az ágyában, hogy nem lélegzik. Úgy, hogy nem tudok tőle elköszönni" - mondta Stefanie.

Az illinois-i édesanya sokáig azért rettegett férjével, Justinnal egyetemben, nehogy harmadik gyermeküket, a hatéves Ellie-t is ez a végzet fenyegesse. Nos, úgy fest, hogy ő nem örökölte ezt a betegséget. 

Together.There’s a weird feeling I have that my grief feels complete. There had been an anticipation of having to do...

Posted by Stefanie Boyce on Monday, August 13, 2018

"Brooklyn és Jayden a lehető legjobb barátok voltak, örökké kacagtak, most odafenn a mennyben is nevetgélnek" - mondja Stefanie Boyce, aki blogot vezet életéről, szörnyű tragédiájukat pedig követhetővé tette a Facebookon is.

WELCOME

Hello! Thanks for stopping by! I'm Stefanie, just your average midwest mama navigating an anything but average story. You see, my older two children have a regressive and terminal illness called Sanfilippo Syndrome. And the disease itself is as bad as it sounds. Children progress until about the age of 2, then slowly lose the...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek