Aktuális

Kesereg a kilépett politikus: A Jobbiknak nincs pénze a választásra­

Bors

Létrehozva: 2018.08.03.

<p>Kiábrándító képet fest a Jobbik pénzügyeiről a pártból nemrég kilépett politikus. Csanádi Gábor Ferenc szerint a pártnak nincs pénze a helyhatósági választási kampányra.</p>

Forrás: MTI

– Ol­vasgatom itt a közösségi oldalon és más médiumokban is a vitákat arról, van-e pénze a Jobbiknak vagy nincs – kezdi elmélkedését Csanádi Gábor Fe­renc, aki korábban a Jobbik Pest megyei frakciójában dol­gozott. A csúfos vá­lasztási vere­ség és az elnöki posztról lemondó Vona Gábor távozása után azonban a tisztújítással elé­gedetlenked­ve kilépett a pártból. Az ott maradt harcostársai nála is ér­deklődnek, az önkormányzati válasz­tási kampányra visszakap­­­ják-e azt a pénzt, amit az évek során a választókerületi számlájukon erre félretet­tek.

Csanádi erre a kérdésre a Facebook-oldalán adta meg a választ: józan paraszti ésszel is belátható, hogy a központ nem tudja ezt az összeget előteremteni a helyi szervezeteknek és a leendő polgármester- és képviselőjelölteknek – írja a politikus. –Tudjuk, hogy az ÁSZ döntése nyomán a nagyságrendileg hatszázhatvanmillió fo­rintos büntetése nyomán a párt nem kap állami támogatást. Azt is tudjuk, hogy a Jobbik a választási kampányra több száz millió forint hitelt vehetett fel, rejtély, miből fogja azt visszafizetni, ha a Magyar Posta felé fennálló hatvanegymillió forintos tartozást sem tudták kiegyenlíteni. Pontosan tudom, hogy csak Pest megyében a megyei számlánkról hétmillió forintot vont el a központ, amit az utolsó fillérig el is költöttek.

Csanádinak olyan választókerületekről is van tudomása, ahol ugyan a központ nem vonta el a választmányoktól, ott az egyéni országgyűlési képviselőjelölt tapsolta el az egészet, megfejelve még néhány százezer forintnyi kiegyenlítetlen számlával, mondván, hogy ezt majd a központ rendezi. 

– A rengeteg pénzt közösen gyűjtöttük össze a következő helyhatósági választásokra. Azt most senki sem tudja garantálni, hogy visszakapja-e a mostani megyei választmány azt a hétmillió forintot valaha – kesereg a politikus, aki szerint semmitmondó választ kapnak, ha pénz felől érdeklődnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek