Forrás: AFP
A magyarok mindent kirántanak, ami alapvetően nem is lenne baj, de az alapanyagokkal keveset foglalkozunk, pedig sokkal egészségesebben is el lehetne ké-szíteni a panírt. Az egyik megoldás, hogy teljes kiőrlésű vagy rizslisztet használunk a sima búzaliszt helyett, amelyek igaz, hogy drágábbak, de sokkal jobbak a szervezetünknek. A zsemlemorzsát is kiiktathatjuk apró szemű zabpehellyel, amely ropogósabbá teszi a bundát. Elkerülhetjük azt is, hogy az étel túl sok olajat szívjon magába, ha sütőben készítjük el, úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. Ugyanolyan finom lesz a végeredmény, de olajmentes. Ha mégis ragaszkodunk a jól megszokott fritőzös verzióhoz, akkor is újíthatunk. Használjunk olívaolajat! Jól figyelje meg az üvegeken lévô feliratokat, mert olyanra van szükség, amely sütésre alkalmas. Az extra szűz típus például használhatatlan erre.