Forrás: Thinkstock
Ön is csak érzéssel sózza meg a tészta főzővizét? Biztos olajat is tesz bele, pedig felesleges. A tésztafőzés egyszerűnek tűnik, mégis sokan elrontják. Az olaszok azt mondják, hogy minél sósabb a felrakott víz, annál jobb. A szakértők szerint egy 3-4 literes főzőedény esetén egy púpozott evőkanál sóra van szükség. A legfrissebb kutatások szerint felesleges olajat tenni a vízbe, és téves elgondolás az, hogy a tészta akkor van kész, ha feltapad az edény falára. Ugyanis ha ez történik, alighanem túlfőztük már. Az sem mindegy, milyen alakút használunk: a tészták formája nem azért különböző, hogy szórakoztatóbb legyen az ebéd. A húsos szószokhoz a hosszú tészták valók, sűrűbb szószokhoz a vastagabbak, mint a fussili, a könnyedebbekhez pedig a vékonyabbak.