Balatonlellén 1886 óta változatlan recept alapján állítják elő a konyakmeggyet. A szigorúan kézzel készülő alkoholos desszertek vezetés előtt is nyugodtan ehetők, hisz a szesz pár perc alatt eltűnik a szervezetből.
Kevés magyar ember van, aki ne rajongana a konyakmeggyért. Az édességet hazánkban több vállalat gyártja, de ha valaki az igazi klasszikusra vágyik, a Lellei Konyakmeggyet kell megkóstolnia. Így tettek a Bors munkatársai is, akik ellátogattak a lellei gyárba, hogy belessenek a kulisszák mögé.
– Szigorúan mindent kézzel készítünk, és nem túlzás, hogy a szívünket-lelkünket is beletesszük – mondja a Borsnak a Lellei Konyakmeggy Kft. fiatal ügyvezetője és tulajdonosa, Tripon László. – Néhány éve gyártjuk itt a konyakmeggyet. Csak a legjobb alapanyagokat használjuk fel. Egyedül a csokit temperáljuk géppel, ettől lesz igazán roppanós. Fontos számunkra, hogy az édességeink valóban kézművesek legyenek – mondja. – A titok, hogy az alkohol feloldja a belső fehér mázat, a kettőből pedig egy kellemes, konyakos likőr lesz pár nap pihentetés után. Természetesen a konyak is prémium minőség, 34-36 fokos alkoholtartamú. Nem kell azonban aggódniuk azoknak, akik autóba ülnének egy-két darab elfogyasztása után, hiszen pár perc eltelte után már kimutathatatlan az alkohol – nyugtat meg mindenkit László. – Ez egy igazi hungarikum, a mi termékünk pedig a nívós kóser minősítést is elnyerte. Jövőre több változattal készülünk, tartogatunk meglepetéseket – árulja el.