Aktuális

Gulyás Gergely: Ma bátorság kérdése a Magyarország melletti kiállás

Címkék
politika

Bors

Létrehozva: 2018.10.07.

Lényegesen többen gondolják úgy, hogy hiba volt a jelentés elfogadása, mint amennyien nemmel szavaztak – mondta Gulyás Gegely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vasárnapi Újság adásában.

Tőlünk nyugatra ma bátorság kérdése a Magyarország melletti kiállás. Sajnos az Európai Néppártban és az európai jobboldalon is sok gyáva politikus van, de ha valaki összeszedi a bátorságát, akkor egy-egy szimpatikus nyilatkozatot hallunk – mondta Gulyás Gergely.

„Bár a balliberális sajtónak hegemón szerepe van a nyugati politikai életben, de a választópolgárok saját bőrükön tapasztalják a migráció negatívumait, ezért nem biztos, hogy politikailag káros és nem éppen hasznos a Magyarország melletti kiállás” – tette hozzá

A Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé a Fidesz. A döntés hátteréről a fideszes politikus elmondta, hogy erre azért volt szükség mert olyan kérdésekről döntött az Európai Parlament, amely a legtöbb esetben nem tartozik a hatáskörébe, soha nem ruháztunk át ilyen hatásköröket és nem gyakorlunk közösen európai intézményekkel.

Abban lehetnek vitáink az ellenzékkel vagy jogtudósoknak, hogy kit illet meg az Alkotmánybírósághoz fordulás joga de az EP-nek ehhez semmi köze nincs  – mondta.

„Ha megnézzük a jelentést, az ott taglalt kérdések kétharmadában semmilyen hatásköre, véleményalkotási joga nincs az európai intézményeknek, a magyar Országgyűlésnek viszont van.”

A szuverenitási sérelem az Országgyűlést érte, ezért fontos hogy a szabadon választott képviselők egyértelmű és világos választ adjanak erre a provokációra.

Nem változott az ellenzék hozzáállása

Amikor lehetett a balliberális ellenzék mindig Magyarország ellen szavazott, de ma már oda jutottunk, hogy a Jobbik képviselője sem utasította el a Sargentini-jelentés elfogadását – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

.Az ellenzék annyiban jutott közös nevezőre, hogy ma már a szélsőjobboldali része is hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy Magyarországot elítéljék.

Világos üzenetet küldtek a választók

Az is világos, hogy ha már a választáson a választópolgárok világosan kinyilvánították, hogy kivel kívánnak együtt élni, az EP ezt megpróbálja felülírni

A jelentésnek a legsúlyosabb hibája, hogy a migráció tagállami hatáskörbe tartozik és Magyarországon népszavazáson és országgyűlési választáson a választók világos döntést hoztak, saját hatáskörben szeretnéktartani annak a jogát, hogy hogy kivel kívánunk együtt élni és kivel nem.

Magyarország példásan védi a határait, azért építettünk kerítést, amellyel nem csak Magyarországot és a magyar polgárokat védjük, hanem Európa egészét is.

Magyarország mellett a bajor kereszténydemokraták

Gulyás Gergely az elmúlt héten Bajorországban tárgyalt  a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusaival. Az ottani tapasztalatait összegezve elmondta, hogy a CSU régóta a magyar kormánypárt legszorosabb szövetségese, a bizottság német elnökjelöltjének tekintendő Manfred Webert eltekintve valamennyien a jelentés ellen szavaztak.

„Egyértelművé tették, hogy a migráció ügyében Magyarország mellett állnak és hasonló álláspontot képviselnek. Hálásak hazánknak, hogy a külső határok védelmével azt a migrációs nyomást, amelyet Németország 2015-ben tapasztalt, jelentős mértékben mérsékeltük – mondta Gulyás Gergely.

Népszavazás a család fogalmáról Romániában

Romániában alkotmánymódosító népszavazás tartanak a hétvégén amelyen a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönthet Románia csaknem 19 millió választópolgára – hangzott el az adásban.

A referendum sikere esetén úgy pontosítják az alaptörvényt, hogy a család “egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon” alapul, meggátolandó az azonos neműek házasságkötésének legalizálását.

Gulyás Gergely a kérdésre úgy válaszolt, hogy az érvényességtől függetlenül örül, ha  a román polgárok  többsége a hagyományos házassági szabályozás mellett foglal majd állást. Az elmúlt évtizedekben Európa az értékek szempontjából rendkívül negatív utat járt be, és az a jó, hogy Közép Európa ellent tud állni ennek a kísértésnek.

Az hogy ki milyen életet él, az magánügy, viszont az államra tartozik, hogy meghatározza, a házasság fogalmát.

A magyar alkotmányban 2011 óta benne van, hogy egy férfi és egy nő köthet házasságot, és szerintem az a helyes, ha minél több tagállam alkotmányba foglalja ezt.

A román népszavazás kimondottan azért írták ki egy civil szervezet kezdeményezésére, hogy az azonos neműek ne fogadhassanak örökbe  gyerekeket.

Sokan mondják, hogy a házasság engedélyezése még nem jelenti az örökbefogadás engedélyezését, de ez az első nagy lépés, és a következő pedig az, hogy örökbe fogadhassanak ezek a párok – fogalmazott. Elmondta, hogy a gyermekek érdekei szempontjából az a jó szabályozás, ami kimondja, hogy minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához és ezt semmilyen más formációban pótolni nem lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek