Ki ne emlékezne a legendás golyórágóra? Évente 200 millió darabot gyártanak belőle ma is Szabadszálláson.
Golyórágóként emlegetjük ma is a színes, egy sorba csomagolt édességet, amit Magyarországon egyedül Szabadszálláson gyártanak. Ahogy a 70-es években, ma is egyik egyedisége, hogy a csomagolásnak köszönhetően a szülő be tudja osztani, egy nap mennyit kaphat belőle a gyerek. Brazíliától kezdve Amerikán át egészen Irakig. Csak a méret és a csomagolás színe változik, az íz mindenütt egységes.
De hogyan készül?
– Ma már új gumibázissal gyártjuk ezeket a rágókat, a retró termékeket is illik olykor kicsit felfrissíteni – avatja be lapunkat Sánta Sándor, a Chocco Garden Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.
A gömbrágó alapvetően nem magyar találmány, a német Hitschler cégtől, vagyis a legjobbtól tanultuk meg a gyártás módját.
Haladnak a korral
Savanyú rágó, drazsérágó vagy éppen sült krumpli rágó? Nincs vásárlói igény, amit a gyárban ne tudnának teljesíteni. De a rágók mellett ma már szaloncukor, bonbon, drazsé is készül itt.