Aktuális

Orbán Viktor: A sport révén tudunk részt venni a világ vérkeringésében

Bors

Létrehozva: 2018.10.03.

A csütörtökön kezdődő budapesti úszó világkupán résztvevő, világsztár sportolókat fogadott hivatalában Orbán Viktor miniszterelnök. A Parlamentet, a miniszterelnöki dolgozószobát a magyar kiválóságok mellett olyan ünnepelt úszók is megtekintették, mint Eric Moussambani, vagyis Eric az angolna. “Önök ünnepelt sztárok. A miniszterelnököket nem ünneplik, viszont olykor mi is nyerhetünk” – mondta Orbán Viktor. A Parlamentben érkezett úszók között a magyarokat Jakabos Zsuzsanna és Cseh László képviselte.

A miniszterelnök a találkozón arról is beszélt, hogy most “az egyensúlyért harcol”. Felidézte, hogy 16 évet töltött ellenzékben, 12-t pedig kormányon. Mivel áprilisban voltak az országgyűlési választások, jó az esély rá, hogy “kialakul az egyensúly”.

- Magyarország különleges ország. Senki sem érti a nyelvünket. Nincsenek rokonaink a világban. A kultúránk verbálisan elszigetelt. Azért fontos a sport – ami nem verbális, – mert annak révén tudunk részt venni a világ vérkeringésében – fogalmazott a kormányfő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek