Forrás: AFP
II. Erzsébet királynő volt főszakácsa néhány megdöbbentő titkot árult el a királyi család étkezési szokásairól, és azt is megmagyarázta, miért eszi őfelsége késsel-villával a banánt.
Darren McGrady évekig készítette a királyi család menüjét, melyeknek nagyon szigorú szabályoknak kellett megfelelnie. Mint kiderült a II. Erzsébet igen válogatós, ha az ételekről van szó, nem eszik meg akármit, és az adott hónap szezonális zöldségeinek viszont kötelezően kell a tányérján helyet kapniuk.
Tengeri herkentyűket egyáltalán nem szolgálhatnak fel nekik elkerülve ezzel az ételmérgezéseket. Nem szereti a keményítőt tartalmazó ételeket, mint a kukoricát, vagy a rizst és a tésztát sem. Az erős szagú fűszerekből a szakácsoknak a lehető legkevesebbet szabad csak használnia.
Ez azért van így, mert a királyi család tagjai nagyon sokat találkoznak magas rangú emberekkel, így ha előtte például fokhagymát fogyasztanak az érződne a bőrükön is.
Őfelsége mindig gondosan ügyel arra, hogy megőrizze méltóságát, ezért a banánt is késsel villával eszi, mert ha csak egyszerűen harapná, szerinte úgy nézne ki, mint egy kis majom.
(via Mirror)