Forrás: Thehouseofchimneycakes
Egész Kalifornia a furfangos kürtőskalácsról beszél, amit egy fiatal szegedi nő, Szabó Szandra ízleltetett meg velük. Szandra öt évvel ezelőtt, gyakorlatilag családlátogatóba utazott az Egyesült Államokba anyai nagybácsikájához, de közben ráébredt, az Álmok földje rengeteg lehetőséget rejt, amit nem hagyhat ki.
Először Los Angelesben próbált szerencsét, ahol megismerkedett egy séffel, aki már járt is Budapesten korábban. Azonnal beleszeretett a hagyományos magyar receptbe, amit Szandrának még Szegeden mutatott a nagymamája. De kellett bele „némi” csavar.
– Az amerikai ízlést az évek alatt kiismerve úgy gondoltam, hogy a szokványos forma és ízvilág ide kevés lenne. Az amerikaiak szeretik és el is várják a „wao-élményt”, így ennek megfelelően alakítottuk ki a menüt – magyarázta a cukrász a Forbes magazinnak.
A hagyományosan hengeralakú édességet tölcsér formájúra készítik és a cukros máz mellett színes kukoricapehelybe, vagy akár mákba hempergetik a forró tésztát.
A kalács üregébe különféle ízű fagyi kerül és rengeteg öntet, gyümölcs, pattogatott kukorica, keksz és cukor. A magazin cikkéből az is kiderült, hogy Szandráék vállalkozása az utóbbi hónapokban nettó 30 ezer dollár, azaz kicsit több, mint nyolcmillió forint) körül hozott havonta, amivel Szandráék nagyon meg vannak elégedve.