Aktuális

Elképesztő kívánságai vannak Ennio Morriconenak

Bors

Létrehozva: 2018.12.23.

Forrás: AFP

Január 23-án a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet a világhírű zeneszerző, aki a 90. születésnapját ünnepli a Magyar fővárosban. A “Volt egyszer egy vadnyugat” és emellett még számtalan giga filmsláger szerzője szívesen jön a hazánkba, nagyon szereti Budapestet, a szokásaihoz azonban mindenáron ragaszkodik, ezért közel sem egyszerű a kedvében járni.

Morricone a koncert szervezője szerint irtózik a lila színtől, mert szerinte az balszerencsét hoz, ezért sem a szállodaszobájában, sem az öltözőjében nem fordulhat elő ennek a színnek még az árnyalata sem. Az nlcafe-nak ezenkívül a következő érdekességeket árulta el Oláh Zsuzsanna, a koncertet szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója:

“Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző a 13-as számot a balszerencsével kapcsolja össze, ezért a koncerten a zenészek listáján a 12. zeneművet rögtön a 14. követi, és természetesen a stáb egyetlen tagja sem lakhat a 13. szobában, mert a mester nem szeretné, ha bármelyik kollégájának „baja esne.

Ennio Morricone vérbeli olasz, az anyanyelvén szeret beszélni. Minden olyan kollégánknak, aki a sztár közelében dolgozik, elmondjuk, hogy lehetőleg olaszul köszöntse őt, és a Maestro megszólítást használja. Ennio Morricone a Róma futballcsapatának rajongója gyerekkora óta, szívesen beszélget a fociról, művészetekről. Azonban nem szíveli, ha a „spagettiwestern” kifejezést használják azokra a vadnyugati filmekre, amelyekhez zenét szerzett, mert sértőnek érzi az elnevezést.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek