Óriási sikert ért el a magyar szakács-cukrász válogatott a luxembourgi kulináris világbajnokságon. Bravúros szerepléssel a 10. helyet szerezte meg melegkonyhai programjával az induló 30 nemzet közül a Villeroy & Boch Culinary World Cupon Luxembourgban.
A versenyen a részvétel nem automatikus, csak azon nemzetek indulhatnak, akiket előzetesen kiválasztanak. Az eseményt minden negyedik éven rendezik meg, ezúttal a 13-at a sorban, melyen a Worldchefs, vagyis a gasztronómiai világszövetség védnököl.
Az első 12 helyen végzettek azonnali kvalifikációt nyertek a Worldhefs 2020-as szentpétervári Global Chefs Challenge világdöntőjébe is. Így először a verseny történelmében, a magyar versenyző automatikusan ott van a 20 fős elit végső döntőben.
A nemzeti válogatott mellett szintén hazánkat képviselte a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, akik a közétkeztetési kategóriában mutatták be 5 fogásos menüsorukat, a többiekhez hasonlóan az erre a célra felállított üvegfalú konyhában. Ők a 10. helyen végeztek az ebben a kategóriában részt vevő nemzetek közül.
A 2500 induló között pedig további magyarokkal is találkozhattak a kilátogatók, hiszen a regionális csapatok és az egyéni versenyzők között is csendültek fel magyar nevek.