Aktuális

Szeretetből gyúrták az asszonyok a vácrátóti mézeskalács falut

R. K.

Létrehozva: 2018.12.15.

<p>Lenyűgöző mézeskalács komplexumot építettek Vácrátóton. Az édességek jótékony célra megvásárolhatók, az összeget a település óvodájának fejlesztésére ajánlják majd fel.</p>

Idén ötödik alkalommal építették fel a Pest megyei Vácrátóton a hagyományos mézeskalács falut. A munkában a település rutinos háziasszonyai és a kicsik is részt vettek, az eredmény pedig egy csodás édességfalu, amelyre igazán büszkék lehetnek a helyiek. Ráadásul a műremekeket meg is lehet vásárolni, a befolyt összegbôl a vácrátóti óvodát fejlesztik.

– Az egész ünnepi kezdeményezés jótékony célokon alapszik – meséli a Borsnak a település polgármestere, Spie­gelhalter László.

Az elkészült ötven-hatvan épületet már most megvásárolták. Olyan hírességek is örömmel vesznek egy-egy mézeskalács házat, mint Görbicz Anita, Vin­cze Ottó vagy éppen Dér Heni.

A mézeskalács falu pénteken készült el. A szakavatott kezek október vége óta dolgoztak rajta, szombattól pedig bárki megtekintheti a kiállítást. Az épületekhez 50 kiló lisztet, 20 kiló mézet, 40 kiló porcukrot és több száz tojást használtak fel. Mindez azonban mit sem ért volna, ha az asszonyok nem gyúrják bele szívüket, lelküket – szóval egy jó nagy adag szeretetet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek