Forrás: Thinkstock
Ne dobjuk ki a feleslegesnek tűnő citromhéjat! A konyhában és a fürdőben is nagyon jó hasznát vehetjük a gyümölcs héjának, így elkerülhetjük a vegyszereket is.
– Csaptisztítás: mossuk meg, majd reszeljük le a héjat, és öntsünk rá annyi ecetet, amennyi éppen ellepi. Hagyjuk piheni a keveréket egy napig, majd szűrjük le, és már takaríthatjuk is vele a csaptelepet.
– Vízkő ellen: A vízkő- és szappanmaradékokat is eltávolítja a citromleves, szódabikarbónás keverék. Ezekből egyenlő mennyiséget keverjünk össze, majd adjunk hozzá egy marék lereszelt héjat. Ezt szórjuk a felületre, dörzsöljük el, és hagyjuk hatni pár percig, mielőtt teljesen lemosnánk.
– Csillogó rézedények: Egy marék durva szemű só és citromhéj eltávolítja a legmakacsabb ételmaradékot is, és csillogóvá varázsolja az edényt. Alaposan dörzsöljük át a felületet, majd öblítsük el.