Aktuális

Mikroszkóppal is keresi az FBI a felrobbantott Ildikó gyilkosát

Bors

Létrehozva: 2019.01.06.

Nyílt telefonszámon kéri a kaliforniai embereket az FBI, hogy jelentkezzenek, akik látták, ki robbanthatta fel a magyar szépségszalon-vezetőt, Krajnyak Ildikót.

Már több hónapja keresi az amerikai rendőrség és az FBI azt a gyilkost, aki brutális módon végzett egy Kaliforniában élő magyar nővel, Krajnyak Ildikóval. Mint arról akkoriban a Bors is beszámolt: Ildikó magyarországi látogatása után tért haza Aliso Viejo-beli otthonába. Amikor kozmetikájába ment volna dolgozni, egy rejtélyes csomagot talált a küszöbön, amely kinyitás után brutális pusztítást végzett, ugyanis egy detonátort rejtettek bele. 

A zsaruk letartóztatták ugyan a nő volt barátját, de nem sokkal később elengedték, és azóta szinte teljesen felszívódott. Az FBI azonban nem állt le a nyomozással, továbbra is gőzerővel keresik az asszony gyilkosát, a közel ezer bizonyítékmaradványból háromszázat az FBI virginiai laborjába is átküldtek elemzésre, ahol több száz technikus és speciálisan képzett ügynök keresi a megoldást.

– Olyan ez, mintha valaki egy mikroszkopikus elemet keresne egy tornádó sújtotta területen – mondta a robbantásról az OC Registernek az egyik speciális FBI ügynök, Nicholas Vicencia. A laborban ugyanis már molekuláris szinten vizsgálják a begyűjtött darabokat. Egy rejtélyes tanút is keresnek, mivel a rendőrök biztosak benne, egy titokzatos alak valahol látta a bombagyárost.

– Attól tartunk, hogy sokan azt gondolják: Hé, láttam ugyan valamit, de arról a nyomozók biztos tudnak – mondta el a lapnak a helyi sheriff, William Baker, aki egy nyilvános telefonszámot tett közzé, amelyen minden olyan ember jelentkezését várják, aki akármilyen, lényegtelennek tűnő eseményről be tud számolni az üggyel kapcsolatban. 

Az asszony hamvainak egy részét idő közben hazahozták Magyarországra, és lánya után nem sokkal elhunyt édesanyja mellé temették egy közös szertartáson, ahol hosszú hónapok után végre az itthon élő magyar rokonok is elbúcsúzhattak Ildikótól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek