Aktuális

Sütőporral szedje le a zsírt!

Bors

Létrehozva: 2019.01.06.

Forrás: THINKSTOCK

A sütő ta­karításánál sokan inkább ke­rülik a vegyszerek használatát, hogy ne érintkezhessenek az étellel. Ilyenkor jöhet jól az ecet és a sütőpor, bár ennek a tisztításnak a hátránya, hogy sok időt igényel.

Egy tálban keverjünk ki fél csésze sütőport két-három evőkanál vízzel úgy, hogy kenhető masszát kapjunk. Húzzunk a kezünkre gumikesztyűt, majd kenjük be a sütő belsejét a sütőporos krémmel, de a fűtőszálat és az égőt kerüljük, majd hagyjuk hatni másnapig. Töröljük át az egészet egy nedves ruhával, a nagyon makacs foltokra pedig spricceljünk ecetet. Hagyjuk, hogy a sütőpor és az ecet habja kifejtse a hatását, majd töröljük tisztára és szárazra az egész sütôt. A tűzhely felső részét is tisztogathatjuk ezzel a keve­rékkel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek