Forrás: THINKSTOCK
A sütő takarításánál sokan inkább kerülik a vegyszerek használatát, hogy ne érintkezhessenek az étellel. Ilyenkor jöhet jól az ecet és a sütőpor, bár ennek a tisztításnak a hátránya, hogy sok időt igényel.
Egy tálban keverjünk ki fél csésze sütőport két-három evőkanál vízzel úgy, hogy kenhető masszát kapjunk. Húzzunk a kezünkre gumikesztyűt, majd kenjük be a sütő belsejét a sütőporos krémmel, de a fűtőszálat és az égőt kerüljük, majd hagyjuk hatni másnapig. Töröljük át az egészet egy nedves ruhával, a nagyon makacs foltokra pedig spricceljünk ecetet. Hagyjuk, hogy a sütőpor és az ecet habja kifejtse a hatását, majd töröljük tisztára és szárazra az egész sütôt. A tűzhely felső részét is tisztogathatjuk ezzel a keverékkel.