Tárkonyos, tejfölös vagy tejszínes – esetleg a három egyszerre. A magyaros ízek kedvelőinek meg lehet paradicsomos is. A raguleves isteni, gazdag ízvilágú és laktató. A hétvégi menübe tökéletesen beleillik, még második fogás sem kell hozzá.
Schobert Norbi: pulykából
– Ebben a levesben az a legjobb, hogy benne van minden, ami kell, zöldségek és hús, és isteni finom. Még a legválogatósabbak is megtalálják a számukra legjobb variációt, annyiféleképpen el lehet készíteni. Én általában pulykamellel szoktam fôzni a tárkonyos ragulevest. A zöldségeket – hagymát, répát, zellert – vajon lepirítom, majd erre teszem rá a húskockákat. Addig pirítom, amíg a pulyka teljesen kifehéredik. Mehet rá só, bors és jó sok tárkony. Ilyenkor szoktam beletenni gombát és brokkolit, hogy még laktatóbb legyen. Felöntöm vízzel, és mielőtt teljesen elkészülne, teszek bele ecetet, petrezselyemzöldet és Update rizsszemtésztát, ami szénhidrátcsökkentett, így még a pluszkilóktól sem kell félni. Körülbelül még 15 percig főzöm, és már készen is van.
Magyaros raguleves paradicsommal
Nem mindegyik ragulevesbe kell tejföl vagy tejszín. Ha valaki a magyaros ízeket szereti, annak a paradicsomos lesz a legjobb választás. Az elkészítése ennek is nagyon egyszerű: a hagymát és a sertéshúst tegyük fel pirulni, majd erre jöhetnek a megtisztított gyökérzöldségek és a borsó. Pár perc párolás után tegyünk hozzá kockára vágott pritaminpaprikát és paradicsomot. Ízlés szerint mehet bele paprikakrém is, hogy még inkább magyaros íze legyen. Öntsük fel vízzel, és főzzük puhára a hozzávalókat.
Marton Adrienn: csipettel
– A tárkonyos borjúraguleves a kedvencem, teszek bele még csirkecombot is, ami kicsit zsírosabb. Ez a kétféle hús nagyon jó ízt ad az ételnek. A titok a nagyon sok citrom és a nagyon sok tárkony. Utóbbit, ha szezonja van, inkább frissen vágom a levesbe, de a szárított is nagyon jó. A citromlevet a tárkonnyal, a tejföllel és egy evőkanál liszttel kikeverem, hőkiegyenlítek, és ezzel sűrítem be a levest. Sokan csak sima tésztát főznek ki hozzá, de nekem elhagyhatatlan a nagyim féle csipet. Enélkül nem lenne az igazi a borjúraguleves.