Aktuális

Elfogatóparancs - puskát találtak a zsaruk az eltűnt villanyszerelőnél

L. B.

Létrehozva: 2019.02.14.

<p>Egyre szövevényesebb ez a hátborzongató ügy. Miközben a rendőrség eltűntként keresi Orlik Vilmost és valószínűsíti, hogy már nincs az élők sorában, lőfegyverrel visszaélés miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene.</p>

Egy megdöbbentő bűncselekmény kezdett körvonalazódni tavaly húsvétkor, de a mozaik da­rabkái máig sem álltak össze. A középpontban egy jómódú győri építkezési vállalkozó áll: két munkatársa tűnt el a környezetéből, és egy szomszédasszonyának is rejtélyes módon veszett nyoma. É. Imrét 2018. áprilisában tartóztatták le, kezdetben az Ausztriában neki is dolgozó Mácsik Zoltán eltűnésével és megölésével hozták a nevét összefüggésbe, majd a három és fél éve kámforrá vált Orlik Vilmos meggyilko­lásával is meggyanúsí­tották.

Orlik szerettei állították: a rendőrség eleinte „nem vette komolyan” a családfő eltűnését, sokáig fel sem került az eltűnt személyek listájára. Most a Bors a rendőrség honlapján felfedezte: a 2015. június 6. óta nem látott Orlik Vilmos ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt érvényes elfogatóparancs van érvényben 2015. október 8. óta. Miképp lehetséges ez? Családja szerint egyszerű a magyarázat.

– Négy hónappal az eltűnése után találták meg Vilmos egy évvel korábban elhunyt testvérének az engedéllyel tartott puskáját, amit sportlövészetre használt korábban. Egy táskában volt egy olyan helyiségben, amit tárolásra használtunk – magyarázta Orlik Vilmosné, Marika a Borsnak, aki mindezt a rendőröknek is világosan elmondta akkoriban. Az elfogatóparancsról azonban csak most, tőlünk értesült.

– Sosem nyúltunk a fegyverhez, már el is felejtettem, hogy a férjemnél maradt. A rendőrök végül lefoglalták, utána nem tudom, mi lett vele. Vilmos eltűnése után a fiam megpróbálta elérni, hogy a férjem eltűnt kocsijára adjanak ki körözést, de azzal bezzeg nem foglalkoztak. Érthetetlen, hogy az észszerű magyarázat ellenére miért a puska miatt adtak ki körözést – fakadt ki az asszony.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek