Forrás: AFP
Aki húst hússal eszik, minden másból, tehát zöldségekből is kevesebbet fogyaszt. Legalábbis ezt állítják a szakértők. Emiatt kevesebb vitamin jut a szervezetükbe, így a húsimádók a betegségekkel szemben sem lesznek annyira védettek. Ezeknek az embereknek figyelniük kell arra, hogy – főleg télen – alaposan feltöltsék a szervezetüket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy elkerüljék a vírusok okozta kórságokat.
Emellett a túl sok hús koleszterinszint-emelkedést, puffadást és akár vesekövet is okozhat. Utóbbit az állati fehérjék miatt termelt, purin nevű vegyület váltja ki, mivel a húgysavval keveredve vesekővé alakul át. Ez a vesék irritációjához vezet, ezért az átlagosnál könnyebben ki is száradhat az így táplálkozó ember. Vagyis a túlzott húsfogyasztás ráadásul dehidratáltsághoz is vezethet.