Az alábbi ételek igazi örömforrások, mert még az éjszakai „konyhajárat” során is bátran nyúlhatunk hozzájuk.
– Nálam a diétás ételek közül a pizza a sláger. Az alapja túróból és zabkorpából készül, ami ha kihűl, ugyanolyan ízre, mint a dagasztott tészta, de kalóriában nem lehet összehasonlítani – mondja Marton Adrienn, a gasztroműsorok háziasszonya.
Hozzávalók:
350 g tehéntúró,
80 g zabkorpa,
1 tojás,
reszelt parmezán ízlés szerint,
1 gerezd fokhagyma,
fűszerek (só, bors, oregánó, bazsalikom)
– A túrót összetöröm, darálok hozzá zabkorpát, majd összekeverem egy tojással. Fűszerekkel gazdagítom, reszelt parmezánt teszek hozzá, majd a masszát szépen pizza formájúra nyújtom. 180 fokon 15 percig elősütöm. Ezután mehet rá a feltét, és vissza a sütőbe 25 percre. A feltét bármi lehet, csak a képzelet szab határt.
Nem az, aminek látszik
– Első ránézésre krumplinak tűnik, de bizony ez tepsiben sült répa. Ízesítse fokhagymával, zöld fűszerekkel. Sütés közben karamellizálódik a zöldség, ezért isteni finom lesz.
Kamutócsni az új őrület
– Finom, és alig van benne szénhidrát. Kell ennél több? A cukkíniket meghámozzuk, lereszeljük. Megsózzuk, majd egy-két egész tojást hozzákeverünk. Jöhet a bors és a lilahagyma ízlés szerint. Lepényeket formázunk, és már mehet is a mangalicazsírra.
Barba-trükk: így nem lesz száraz a csirke
– A csirkemell igazi jolly joker alapanyag, ha búcsút akarunk inteni az úszógumiknak. A fehér húsoknak alacsony a zsír-, koleszterin- és kalóriatartalmuk. Egyszerűnek tűnik, de sok helyen hibázhatunk, és a végeredmény egy kiszáradt húsdarab, amit szüntelenül rágunk, és nem csúszik. Az alábbi apróságokkal új dimenzióba lép a vacsorája.
• A húst ne forgassuk túl sokat, és húscsipeszt használjunk villa helyett, nehogy felsértsük a felszínét!
• Tegyük alufóliába, sütőzacskóba, vagy sütőpapírba, mert ezek benntartják a nedvességet!
• Vastagabb, nagyobb szeletekkel dolgozzunk, ne aprítsuk fel!
• A csirkemellnek bőven elég tizenöt perc sütés is, utána elindul a száradás.