Forrás: iStock
A Kínában, Ázsiában őshonos licsi finom, lédús, egzotikus gyümölcs. Kívülről piros, durva, eltávolítható héj borítja, belül áttetsző, fehér a húsa. Íze kellemesen édes, enyhén savanykás, rendkívül aromás.
Víztartalma magas, a gyümölcs közepén fogyasztásra alkalmatlan kemény mag található. Rendkívül egészséges, kiváló C-vitamin-forrás, növeli szervezetünk energiaszintjét, érdemes beiktatni az étrendünkbe. Piacokon és a hipermarketekben is elérhető.
Gyógyhatásai: Lassítja a szürkehályog kialakulását. Jó hatással van a bélműködésre és fájdalomcsillapító hatású. Javítja az étvágyat, hatásos a gyomorégés, gyomorproblémák ellen. Segít a bőrproblémákon, rendszeres fogyasztása javasolt azoknak, akiknek zsíros és pattanásos az arcbőrük. Javítja a vérkeringést, normalizálja a vérnyomást és a szívritmust, védelmet nyújt a stroke és a koszorúér-betegségek ellen.