Forrás: iStock
Ön is kidobja a tojás héját? Ne tegye! Jótékony hatásai miatt vétek lenne veszni hagyni, annyi mindenre felhasználható. Kalciumpótlásra tökéletes a porrá zúzott héj. Főzés után a héjakat sütőben alaposan süssük meg, hogy elkerüljük a szalmonellamérgezést, és alaposan kiszáradjon. Ha már barnul, vegyük ki, és darálóval őröljük porrá. Mielőtt eltesszük, szűrjük le, hogy a megmaradt nagyobb darabok ne kerüljenek bele. Egy kiskanálnyi port beleszórhatunk például főzelékbe, vagy joghurtba. Szebbé teszi a növényeket.
A tojást ne félbe törjük fel, hanem úgy, hogy a nagy része ép maradjon. Töltsünk bele földet, és ültessük el benne a magokat. Növényünk szebb lesz, mert a héjból feloldódnak a tápanyagok. Enyhíti az ízületi fájdalmakat. A héjakat törjük apróra, majd tegyük befőttes üvegbe és töltsünk rá almaecetet. Hagyjuk állni addig, amíg a tojáshéjak feloldódnak, majd a levet kenjük a fájó pontra. A keveréket akár hónapokig is tárolhatjuk, de csak külsőleg használjuk!