Aktuális

Napi 8-10 liter bor után halálba rugdosták a barátjukat

Bors

Létrehozva: 2019.03.17.

Négyen napi 8-10 liter bort ittak meg, az alkoholmámor pedig annyira elvette a két férfi eszét, hogy addig rúgták, ütötték társukat, míg végül bele nem halt a sérüléseibe.

A bíróság megállapítása szerint Sz. Zsolt elsőrendű vádlott albérlőként költözött be az áldozat nyíregyházi lakásába, a másodrendű vádlott pedig gyermekkori barát volt. Ők hárman, valamint a sértett élettársa együtt iszogattak, amikor egyszer csak Sz. Zsolt ököllel kezdte ütni a nőt, aki hanyatt esett.

Amikor megpróbált felállni, a másik férfi tovább ütötte. A nő párja ezt nem hagyta szó nélkül, ám ez azzal járt, hogy őt is elkezdte a két férfi ütni-vágni. Rúgták a fejét, a mellkasát és a nyakát is. Eközben a nő gyorsan a fürdőszobába menekült, bezárkózott, onnan hívta ki a rendőröket. A barátján viszont már az orvosok sem tudtak segíteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék tavaly nyáron Sz. Zsolt vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható. Sz. S. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. A Debreceni Ítélőtáblán a büntetőügy március 19-én, kedden másodfokon folytatódik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek