Aktuális

A hűtőajtóban hamarabb savanyodik a tej

Bors

Létrehozva: 2019.04.06.

Forrás: iStock (képünk illusztráció)

Ön tudja, hogy mitől romlik hamarabb a tej? A szavatossági időn túl azt is figyelembe kell venni, sovány vagy zsíros tejről van-e szó.

Egyes tanulmányok szerint a sovány tej tovább iható, mert a zsírhiány miatt a mikrobák nem tudnak olyan gyorsan szaporodni. Mások viszont úgy gondolják, hogy a zsíros áll el tovább, mivel a zsír mesterséges tartósítószer.

A két teória közt egy vizsgálat tett igazságot: kiderült, hogy a sovány tej valamennyivel tényleg tovább bírja, viszont ha megromlik, akkor az íze és a szaga is borzasztó lesz.

A szakértők szerint egyébként nagy hibát vétünk azzal, ha a tejet a hűtőszekrény ajtajában tároljuk. Nem is gondolnánk, de a nyitogatás miatt folyamatosan ingadozik a hőmérséklet, ezért a tej gyorsabban megromlik. A legjobb, ha a hűtő belső részén tároljuk a bontatlan, és a már felnyitott dobozokat is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek