Aktuális

Áztassa be a rizst, mielőtt megfőzi

Bors

Létrehozva: 2019.04.01.

Forrás: istock

Még mindig nagy kérdés, hogy megmossuk és beáztassuk-e a rizst főzés előtt. Ez attól is függ, hogy mit szeretnénk készíteni. Ha köretként tálaljuk, akkor mindenképp mossuk át a szemeket legalább kétszer, hogy minden szennyeződés és felesleges zsír is lejöjjön. Ezzel nemcsak tisztább lesz a köret, de a végén kevésbé fog összeragadni.

Ha olyan ételt készítünk, amelynek pont az a lényege, hogy összeálljon – például a rizsfelfújt –, akkor a kosz miatt elég, ha csak egyszer mossuk át, és már mehet is a lábosba. Ha tökéletes rizst szeretnénk az asztalra tenni, fajtától függően áztassuk be. A fehéret legalább negyedórán át érdemes vízben pihentetni, míg a barnának több idő kell. Utóbbit egy egész éjszakán át is áztathatjuk, hogy gyorsabban puhuljon, és még finomabb legyen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek