Aktuális

Horrorfurgon az M5-ösön: Karambolja után újra száguldott a kisbusz

B. B.

Létrehozva: 2019.04.18.

Szinte félbetépve száguldott az M5-ösön egy román kisbusz. Előtte az M7-esen balesetezett, de a sofőr újra volán mögé ült – írta a Vezess.hu. Retteghetünk az ilyen transzporterektôl.

Forrás: Facebook

Borzalmas állapotú, külföldi rendszámú kisbuszok tartják rettegésben a magyar autósokat. A tapasztalt sofőrök tudják, hogy gyakori balesetek résztvevői a román felségjelzésű járművek. Az utóbbi évek egyik legtragikusabb balesete is egy ilyen járműhöz kötődik: Ceglédbercelnél rohant bele egy ka­mionba egy román sofőr, miközben a Facebookra készített élő videót. Kilenc utasa azonnal szörnyethalt.

A borzongást most egy minden korábbinál vállalhatatlanabb állapotú kisbusz váltotta ki.

A ka­tasztrófavédelem közlése szerint a jármű kedden délután karambolozott az M7-esen, há­rom utasa és a másik kocsi sofőrje is megsérült. A székesfehérvári tűzoltóknak úgy kellett egy daru csörlőjével a kerekeire állítani és félrevontatni a kisbuszt.

A rendőrség ezek után egy autóspihenőbe vontatta a furgont, ahol ugyan közölték a sofőrrel, hogy nem vehet részt a forgalomban, az illetőt ez nem hatotta meg és a határ felé vette az irányt. Az egyik magyar benzinkútnál még lefotózták, de az RTL Híradó információi szerint ezek után valóban hazatért a sofőr Romániába, összesen 900 kilométeren át hajtotta a szétszakadt furgont.

– A helyszíni szemle után az összetört járművet az üzembentartó kérésére autómentővel egy közeli pihenőhelyre szállították. A rendőrség tájékoztatta annak üzembentartóját, hogy a továbbiakban a kisbusz nem vehet részt a közúti forgalomban – közölte az Országos Rendőr-fő­kapitányság. Ugyanakkor hozzátették, nincs jogi felhatalmazásuk, hogy ilyenkor a helyszínen lefoglalják a sérült járművet: 

– Eltávolodni tőle, méghozzá minél hamarabb! Ha egy ilyen állapotú járműről van szó – amit még egy laikus is forgalomra alkalmatlannak talál –, számítani kell arra, hogy bármikor leszakadhatnak alkatrészei. Ezek ugyancsak veszélyesek a többi közlekedő számára – mondta a Borsnak Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértő.

– A hatóságot értesíteni kell az esetről, hogy azonnal kiemelhessék a forgalomból. Így megelőzhető egy esetleges tragédia. Aki ilyen kisbusszal a forgalomba megy, nyilvánvalóan nem lesz olyan ítélőképesség birtokában, hogy magától ezt megtegye. Azért is fontos értesíteni az illetékeseket, mert nem mindenhol van kamera. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek