Forrás: Móricz István
Elképesztő ételekkel készülnek hazánk konyhaművészei a 9. OTP Gourmet Fesztiválra. Ezt a Bors munkatársai a saját szemükkel láthatták tegnap.
A május 16-tól 19-ig tartó fővárosi rendezvény egyrészt a magyar gasztronómia legjaváról, másrészt külföldi nagyágyúk mesterfogásairól ad majd képet. Az idei slágertémák: a paprika, a sercli és a sör.
Mielőtt azonban a séfek belecsapnának a lecsóba a Millenárison, a hazai nagymenők adtak szó szerinti ízelítőt tegnap.
A Konyhafőnök sztárja, Rácz Jenő – aki a kínai Sanghajban Michelin-csillagot nyert – egy egész csapatot irányított látványkonyhájában, így megtapasztalhattuk, milyen precíz és szervezett munka folyik ilyen profi szinten. Jenő marinált lazaccal és kacsamájsodóval is hergelte az ízlelőbimbókat, a Bors azonban arra kérte, ossza meg olvasóinkkal egy hétköznapibb étel receptjét:
Hogyan készül a Rácz-féle rántotta?
– Szerintem egy jó rántotta rengeteg vajjal jó, majd jöhet hozzá némi tejszín is. A csúcsrántotta lágy, könnyed, habos és nem száraz. Kell hozzá a megfelelő zsiradék, de nem feltétlen szükséges például szalonna.
A fő, hogy dúsuljon, krémes állagú legyen. Jól passzolnak hozzá a gombák is: személy szerint imádom a vargányát, és mehet hozzá parmezán is, hogy megadja az ízét. A gombát dinszteljük meg! Mehet bele némi zöldség is: kevés rukkola és hagyma vagy akár egy kis szárított paradicsom is, hogy dúsuljanak az ízek. Így nem fogja megterhelni a gyomrunkat, mégis karakteres lesz a rántottánk – magyarázta a séf.