Aktuális

Bocsánatot kért Sándor, a cipőfűzős gyilkos

B. B.

Létrehozva: 2019.05.11.

Mindent bevallott Zámbó Sándor, az a szökött rab, aki cipőfűzővel fojtotta meg szerelmét, Szandrát. Az áldozat családját kitiltották a bíróságról, ugyan­is attól tartottak, hogy megtorolnák Szandi halálát.

Forrás: Dombóvári Tamás

Könnyes szemmel kért bocsánatot tettéért a bírósági tárgyalásán Zámbó Sándor, aki tavaly nyáron brutális módon végzett szerelmével a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei nagyecsedi réten. Mint arról a Bors korábban már beszámolt, a férfi az állampusztai börtönben ült csalásért, azonban, hogy haldokló apját meglátogathassa a kórházban, kétnapos kimenőt kapott. Ezalatt elment szerelméhez, a 19 éves Jónás Szandrához, akivel közölte: nem megy vissza a börtönbe, szökjenek meg együtt. Mikor a lány erre nem volt hajlandó, Sándor dühös lett, és övként használt cipőfűzőjével megfojtotta Szandrát, aztán elbújt egy lakatlan házban.

– Bárcsak vissza tudnám forgatni az időt! – sírta el magát a férfi. Bár tettét elismerte, azt állította, hogy Szandra ötlete volt a szökés.

– Végig azt mondta, hogy ne menjek vissza, mert különben megöli magát, annyira szeret. De amikor ezután sétáltunk, már azt mondta, menjek. Félreértettem, azt hittem, van valakije, féltékeny lettem. Nagyon összevitáztunk. Minden hirtelen történt, még most sem tudom feldolgozni, amit tettem – mondta. Hozzátette, megpróbálta újra­éleszteni a lányt és segítséget is akart hívni.

Szandra családja el akart menni a tárgyalásra, azonban a bíróság ezt nem engedélyezte. Attól tartottak, hogy a két família egymásnak feszülne az ülésterem előtt. Zámbót ezért hatalmas készültséggel, több őrrel kísérték a bíró elé.

A megölt lány édesapja, Jónás Bertalan viszont nem akar ki­hagyni egy tárgyalást sem, mert gyermeke gyilkosának a szemébe akar nézni.

– Ott akarunk lenni, a következőre biztos elmegyünk. Az nem igaz, hogy Szandi ajánlotta fel a szökést, ő pont azt mondta: töltse le a büntetését, hogy aztán mindent tiszta lappal kezdhessenek újra, tisztességesen. Ehhez minden segítséget megadott volna – mondta el a gyászoló apa. – Ez az ember korábban már többször is bántotta, fenyegette, megütötte a lányomat, utoljára pedig azt mondta: ez lesz az utolsó út, amit látni fogsz. Hogy lehet, hogy ezért maximum 23 év jár? Életfogytiglani börtönt szeretnénk rá! – mondta el a Borsnak Bertalan.

A bíróságon a gyilkos részéről csak a bátyja jelent meg, aki el­mondta, kitartanak a családdal a testvére mellett.

– Eljövünk a következő tárgyalásra is, hogy Sanyi lássa, itt vagyunk neki. Mindig küldünk be a börtönbe csomagot és pénzt, és rendszeresen beszélünk vele telefonon – mondta Sándor testvére. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek