Aktuális

Dunai hajótragédia - a balesettől kilométerekre is találtak holttestet

Bors

Létrehozva: 2019.05.30.

A rendőrség percekkel ezelőtt befejeződött sajtótájékoztatójából igen sok új információ kiderült a szerda esti dunai tragédia kapcsán.

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a rendőrség, melyből kiderült, halálos tömegszerencsétlenséget okozó vizi közlekedés veszélyeztetése ügyében folyik büntetőeljárás jelenleg. Emiatt bizonyos kérdésekre nem is válaszolhattak, így nem mondhatták el, adott-e a Hableány nevű turistahajóba beleütköző luxushajó kapitánya valamilyen magyarázatot az esetre, illetve azt sem árulhatták el, hogy a tragédia után tíz perccel beérkező első bejelentést kik illetve honnan tették meg - azaz például a szállodahajóról telefonáltak, vagy máshonnan.

Elárulták azonban a következőket: a hét túlélő mindegyikét civilek mentették ki, még a hivatalos mentőegységek kiérkezése előtt. Őket három kórházban ápolják. A hét elhunytat 21:30 és 23:36 között találták meg. Az egyik halálos áldozat a Lágymányosi hídtól délre 3 kilométerre került elő - így igen nagy területet kell átfésülniük jelenleg is.

Így történt a baleset

A sajtótájékoztatón levetítettek egy videófelvételt, amely közelről rögzítette a végzetes pillanatot. Eszerint a Hableány és a luxushajó egyaránt észak felé tartott, egymást követve értek be a Margit híd alá. Ebben a pillanatban - jelenleg tisztázatlan okból kifolyólag - a Hableány bekanyarodott a szállodahajó elé, amely beleütközött és az oldalára borította. A sajtótájékoztatón elhangzott: a turistahajó hét másodperc alatt süllyedt el. 

A megtalált holttesteken nem volt mentőmellény - erősítették meg a korábbi értesüléseket.

Elmondták továbbá: a hajón 22 nő, 1 gyermek és 12 férfi tartózkodott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek