Aktuális

Hatalmas vihar volt Budapesten, áll a város

Címkék
vihar

Bors

Létrehozva: 2019.05.29.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hirtelen lezúduló sok esővíz és erős széllökések miatt kidőlt fák, elakadt autók és vízzel teli pincék adták a legtöbb munkát a fővárosi hivatásos tűzoltóknak.

A IX. kerületben az Illatos úton a vasúti felüljáró alatt a nagy vízben két autó elakadt, a fővárosi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadították. A X. kerületben a Kőrösi Csoma Sándor úton egy fa borult az úttestre, amit az egységek eltávolítottak. A XV. kerületben is több helyen kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, a Zsókavár utcában egy kazánház telt meg vízzel, a Nádastó utcában egy tizenöt méter magas fa épületre dőlt.

A Pestújhelyi téren villanyoszlopra dőlt fa eltávolításában kellett segíteni a fővárosi hivatásos egységeknek. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

A BKK közleményt adott ki, hogy nagy mennyiségű csapadék miatt:

- Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között.

- A 3-as villamos az Örs vezér tere M+H és az Ecseri út M között nem jár.

- A 28-as, a 28A és a 37-es villamos nem közlekedik az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között a. Alternatív eljutási lehetőségként a 85E, a 95-ös és a 195-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk. A 85E autóbusz az érintett megállókban megáll.

- Az 50-es villamos nem jár a Villanytelep és a Szarvas csárda tér között.

- A 62-es és a 62A villamos nem közlekedik az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér (Népszínház utca), illetve a Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között.

- A 69-es villamos nem közlekedik Újpalota, Erdőkerülő utca és Rákospalota, MÁV-telep között. Alternatív eljutási lehetőségként a 96-os autóbuszcsalád és a 231-es autóbusz igénybevételét ajánljuk.

- Az 54-es és az 55-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Külső Mester utca, a Táblás utca és a Gyáli út megállót,

- a Libegő nem üzemel.

- A 85-ös, a 185-ös és a 85E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Mádi utca, a Lavotta utca és a Kada utca megállót.

Debrecenben pedig tornádót is fotóztak.

(via Index)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek