Aktuális

Így pácoljon pálinkával csirkét - nyolc pác ínyenceknek

Bors

Létrehozva: 2019.05.12.

<p>Végre itt a grillszezon és a csirkehús az egyik leghálásabb alapanyag: könnyen beszerezhető, változatosan elkészíthető és a legtöbben szeretik. Most a pácoláshoz adunk ötleteket, így senki nem fogy ki belőle a nyár folyamán.</p>

A legjobb pácok csirkecombhoz

4 egész combhoz (80 dkg)

Csípős

Hozzávalók: 2 nagy csilipaprika * 2 gerezd fokhagyma * 2 mk cukor * 1 ek limelé * 4 ek olaj

Mézes-pikáns keleti

Hozzávalók: 1 kk csili * 2 ek méz * só * 3 ek olaj * 2 ek szójaszósz

Mustáros

Hozzávalók: 1 kk bors * 3 ek mustár * 5 ek olívaolaj * só

Paprikás

Hozzávalók: 1 csésze extraszűz olívaolaj (15 dkg) * 2 fej fokhagyma * 2 ek tej * 1 kk édes vagy csípős őrölt paprika * só

A legjobb pácok csirkemellhez 

4 adaghoz (60 dkg)

Zöld fűszeres

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (15 dkg) * zúzott fokhagyma * só * bors * 4 ek olívaolaj * fél csokor petrezselyemzöld * oregánó – frissből bőven tegyünk bele * bazsalikom – frissből bőven tegyünk bele

Kefires, pálinkás

Hozzávalók: 1 dl kefir – joghurttal is helyettesíthető * 2 dl olaj * frissen őrölt feketebors * 1 ek oregánó * 1 ek bazsalikom * 1 ek kakukkfű * 1 tk pálinka

Indiai joghurtos

Hozzávalók:  2 dl natúr joghurt * kurkuma * csilipor ízlés szerint * római kömény * 1 tk reszelt gyömbér * 2 gerezd fokhagyma összenyomva 

Csilis, gyömbéres klasszikus

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (15 dkg) * 2 citrom * 2 gerezd fokhagyma * só, bors * 1 ek mustár * 1 ek méz * reszelt gyömbér ízlés szerint * csilipaprika ízlés szerint

Köret

Görög saláta

Elkészítés: 20 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 adag): 4 nagyobb paradicsom (48 dkg) * 2 kígyó uborka (60 dkg) * 2 fej lilahagyma (30 dkg) * 20 dkg fetasajt * 2 maréknyi fekete Kalamata olajbogyó (10 dkg) * 2 piros kaliforniai paprika (30 dkg) * 1 citrom * olívaolaj (4 dkg) * só, szárított oregánó

Elkészítés: Előveszünk négy tányért, és tálalásra készen állítjuk össze a salátát. Az uborkákat meghámozzuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a lilahagymát felvágjuk, és karikáira szedjük. A kaliforniai paprikákat félbevágjuk és felszeleteljük. Az előkészített hozzávalókat egyenlően elosztjuk a tányérokon. A tetejére rendezzük az olajbogyót, a darabokra vágott fetát, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk oregánóval. Minden tányérra helyezzünk egy gerezd citromot, hogy mindenki ízlés szerint locsolhassa. A feta elég sós, így a só használata is opcionális.

Desszert

Citromparfé

Elkészítés: 4 óra

Nehézség: * * *

Hozzávalók (4 adag): 5 biocitrom héja és leve * 20 dkg cukor * 4 dl tejszín

Elkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, vigyázva, hogy magok ne kerüljenek bele. A citromlébe belekeverjük a cukrot, és vízfürdőben melegítve kevergetjük, míg a cukor feloldódik, majd kihűtjük. Közben a habot felverjük, és a kihűlt szirupba keverjük a citromhéjjal együtt. Egy hosszúkás formába töltjük és kifagyasztjuk. Kb. három óra múlva szeletelhető – akkor tálalhatjuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek