Aktuális

Karalábét egyenek a vérszegények!

Bors

Létrehozva: 2019.05.21.

A karalábé igazi ásványi anyag- és vitaminbomba:  B1-, B2-, B6- és C-vitamint, omega-6 zsírsavat, kalciumot, káliumot, magnéziu­mot, vasat, szelént és foszfort tartalmaz. Főként a gumóját esszük, melynek héja lehet halvány- vagy sötétzöld, lila, belseje fehéres-sárgás, lédús, ropogós. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszerünket, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a vérnyomást, élesebbé teszi a látást. Segít a vérszegénységben szenvedőkön.

Ha nyersen esszük, erősíti a fogakat, a csontjainkat. Leve nagyon erős antioxidáns, megszabadít a toxikus anyagoktól. Akik fogyni szeretnének, a karalábé ideális választás, mivel 100 gramm zöldségben csak 27 kalória van. Jó tudni: az a jó karalábé, amely se nem túl kicsi, sem nem nagy, mert az fás, kemény lehet. A későtavaszi, nyár eleji fajták a legízletesebbek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek