Aktuális

Ön mikor mossa meg a halat?

Címkék
hal

Bors

Létrehozva: 2019.05.25.

Forrás: iStock

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket sokan rosszul mosnak meg. Ilyen például a rizs és a hal. Előbbit a szakértők szerint főzés előtt 3–4-szer meg kell mosni a szemeken lévő keményítő miatt. Emiatt az anyag miatt tapadnak össze a szemek és tűnnek kevésbé gusztusosnak. 
A nyers halat viszont sokan megmossák, pedig azt csak akkor kell, ha kezeletlenül szeretné megenni. A magas hőmérséklet ugyanis megöli a baktériumokat. 

A káposztaféléket pedig túl hanyagul kezelik. Ha pirosat vagy fejeset főz, akkor a felsô rétegeket távolítsa el. Ezután egy tálba engedjen vizet, öntsön bele egy kis ecetet, majd áztassa néhány percig benne a káposztát, hogy 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek