Aktuális

Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

Bors

Létrehozva: 2019.05.02.

<p>Orbán Viktor kormányfő és Matteo Salvini olasz belügyminiszter egyetértnek abban, hogy meg kell állítani az Európát fenyegető migrációt.</p> <p></p>

A hazánkba látogató Matteo Salvini magyar kollégájával, Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen helikopterrel repült Röszkére, hogy megtekintsék a magyar-szerb határra felhúzott kerítést. Orbán Viktor a határnál találkozott Salvinivel.

Az Instagramon mindketten képeket osztottak meg a határt védő kerítésnél tartott terepszemléről. Salvini korábban azt írta Facebook-oldalára: "Magyarországra érkezem egy új Európát építeni".

ARRIVO A BUDAPEST - 02.05.2019

Ora in elicottero a Budapest per vedere dal vivo il sistema di protezione dei confini adottato dal governo ungherese per contrastare l'immigrazione clandestina.In Italia e in Europa si entra solo se si ha il permesso!

Közzétette: Matteo Salvini – 2019. május 2., csütörtök

A két politikus, immár Budapesten, közös sajtótájékoztatót tartott a tárgyalásokról. Orbán Viktor kifejtette: mindketten hisznek abban, hogy erős és sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa; a keresztény értékeken alapuló európai kultúrának elsőbbséget kell adni a kontinensen; Európa határait pedig meg kell védeni a migránsinvázióval szemben. 

Közzétette: Matteo Salvini – 2019. május 2., csütörtök

A miniszterelnök méltatta Matteo Salvinit, amiért a tengeren megpróbálja megvalósítani ugyanazt, mint amit Magyarország a szárazföldi migránsútvonalon.– Európa polgárai akkor járnak jól, ha nem Emmanuel Macron francia elnökre, hanem Olaszországra és Magyarországra hallgatnak a határvédelem ügyében – fogalmazott a kormányfő.

– Nem az illegális bevándorlók újraelosztására van szükség Európában, hanem olyan Európa kell, amely megvédi a határait a tengeren és a szárazföldön – mondta Matteo Salvini a sajtótájékoztatón. Kiemelte: Magyarországon szabályosan ellenőrzik, hogy ki lép át a határon, az ország gyorsan és hatékonyan hozta létre a határzárat.

Matteo Salvini hangsúlyozta: május 27-től más lesz a helyzet Európa és az európai népek számára. "Az a célunk, hogy meghatározóak legyünk" Európában, irányítsuk Európa átalakulását, alternatívát kell nyújtani az eddigi európai irányítással szemben – fogalmazott.

Pintér Sándor belügyminiszter a tárgyalások után ugyancsak úgy értékélte, hogy Magyarország és Olaszország elképzelése azonos az európai határok védelméről; arról, miként kell megakadályozni, hogy embertömegek, terroristák és más nemkívánatos személyek az Európai Unió (EU) területére jussanak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek