Aktuális

A magyar dartsírónő kivívta Van Gerwenék tiszteletét

K. D.

Létrehozva: 2019.06.14.

Forrás: Facebook

Történelmet írt a vajdasági magyar Bata-Bogdanov Daniella, aki első nőként dolgozhat a dartssport profi szervezetének, a PDC-nek a kiemelt, televízióban is közvetített versenyeinek a nagyszínpadán. A pontíróként tevékenykedő hölgy kezdetben kisebb versenyeken, selejtezőkben írta a játékosok pontjait, majd egyre előrébb lépett a ranglétrán.

– Úgy gondolom, akkor győztem meg a PDC vezetőit, amikor életem második European Tourján úgy kellett a döntőben írnom, hogy előtte nem én voltam be­osztva. Néhány másodperccel a színpadra vonulás előtt tudtam meg, enyém a finálé, ahol Michael van Gerwen és Peter Wright csatázott egymással – mesélte a Borsnak Daniella. – Nem hibáztam, és senkinek sem tűnt fel, először írok ilyen fontosságú mérkőzésen. Ekkor éreztem azt: el­nyertem a játékosok, a vezetők és a kollégáim bizalmát is.

Egy jó írónak elsősorban remek számolókészséggel kell rendelkeznie, emellett a gyorsaság sem elhanyagolható, valamint az angol ismerete, ugyanis a játékvezetők és a dartsosok ezen a nyelven kommunikálnak.

– Meg kell tanulni még higgadtan kezelni az esetleges hibákat. Tisztában vagyok azzal, hogy ezek a játékosok profik, rengeteg pénzt keresnek a dartsszal, így az esetleges hibám kihathat a meccsükre – tette hozzá az írónő, akinek a férje, Bata József szintén a PDC-nél dolgozik. Az ő feladata a kijelzők kezelése. – A család, a gyerek után a legnagyobb szerepet a darts tölti be az életünkben, nem múlik el nap nélküle.

Daniella jó kapcsolatot ápol a sportág legnagyobbjaival, kölcsönös a tisztelet köztük, de a Hamburgban zajló csapat-vb-n látható volt, egy játékossal talán még közelebbi a viszony, Mensur Suljovics puszival köszöntötte.

– Mensurral egy országból származunk, ő a régi Jugoszlávia területén született, és beszél szerbül. Ő az, akinek a feleségét és gyermekeit is személyesen ismerjük a párommal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek